Список земельних територій, що не підлягають оподаткуванню

У ст. 283 Податкового Кодексу України представлений повний список територій, які не підлягають обов'язковому процесу оподаткування.

оподаткування земельної ділянкі

Таким чином, податки не потрібно буде платити за такі категорії земельних ділянок:

  • Території сільськогосподарського призначення, розташовані в радіоактивних зонах. Це ділянки, які «постраждали» в результаті Чорнобильської катастрофи, а також території, що були забруднені різними хімічними відходами. Як правило, на цих ділянках введені деякі обмеження щодо подальшого ведення сільського господарства.
  • Території сільськогосподарського призначення, які тимчасово перебувають на консервації або ті, що підлягають поступовому облагороджуванню.
  • Всі території, що належать державним сортодільницям та сортовипробувальним станціям. Тут відбуваються випробування в результаті вирощування різних видів сортів сільськогосподарських культур.
  • Території, відведені під автомобільні дороги загального користування: узбіччя, декоративне озеленення, дорожні полотна, кювети і мости, тунелі, транспортні розв'язки, водопропускні конструкції, очисні конструкції (розташовані біля дорожнього полотна), шумові екрани, підпірні стінки, а також всі ділянки, розташовані за межами дорожнього полотна, якщо на них знаходяться конструкції, які необхідні для повного функціонування автомобільної траси (мости та інше).
  • Території, відведені під крематорії, кладовища та колумбарії.
  • Земельні ділянки, незалежно від певної форми власності, які використовуються під виноградники, вирощування ягід та інших молодих насаджень. Тут також вирощують гібридні рослини, розводять генофондові колекції. Під категорію потрапляють розсадники багаторічних плодових дерев.
  • Земельні території, де були побудовані дипломатичні представництва, згідно з міжнародними угодами. Ці ділянки були визнані Верховною Радою України.
  • Території, виділені під будівництво або обслуговування культових будівель, а також будівель, які використовуються релігійними українськими організаціями.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf