Фермери Закарпаття розпочали поставку молодої капусти

Минулого тижня закарпатські фермери почали доставляти на ринок перші партії врожаю капусти цього року. Новий сезон розпочався пізніше, ніж зазвичай, через несприятливі погодні умови. Пізня весна призвела до затримки строків дозрівання ранньої капусти. На сьогодні споживачам пропонується невеликий обсяг продукції нового врожаю, яка тільки починає надходити на ринок із опалювальних теплиць.

Фермери Закарпаття розпочали поставку молодої капусти | MIZEZ

Актуальні ціни

Ціна молодої капусти наразі становить 20–27 грн/кг ($0,74–0,99/кг), пропонуються овочі невеликими партіями, однак фермери зауважують, що інтерес до закупок лишається зниженим. Варто також зазначити, що, порівнюючи з аналогічним сезоном минулого року, нині перші партії врожаю капусти коштують на 12% більше в середньому.

На капусту врожаю минулого сезону зберігається позитивний ціновий тренд на українському ринку. Пропозиція була досить великою, водночас попит на цей овоч лишався низьким. Переважно фермери зацікавлені у швидшому збуті минулорічного врожаю капусти до появи на ринку молодих плодів, зокрема до масового надходження. Тому агровиробники продовжують іти назустріч покупцям. До кінця минулого тижня відвантаження продукції минулорічного сезону проводилися за ціною 2–3,5 грн/кг ($0,07–0,13/кг). У середньому це на 22% дешевше проти показника попереднього тижня. Також варто зауважити, що в середині квітня 2019 року капуста минулого сезону коштувала в 1,8 рази вище.

Нагадаємо, що фермери Закарпаття скаржилися на відсутність можливостей для збуту ранніх овочів. Продуктові ринки спочатку працювали нестабільно, а потім взагалі стали зачинятися. Оптовики та постійні клієнти через проблеми з транспортуванням не поспішали дотримуватися домовленостей. Ранні овочі просто почали псуватися, адже ця продукція має короткі термін зберігання.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf