Яблука, які можна зберігати до року, обійшлися селекціонерам у 10 млн доларів

У США вивели новий сорт яблук, які можна зберігати до одного року. Він уже надійшов у продаж на місцеві ринки. Селекціонери, причетні до створення сорту, зазначили, що в його виведення довелося вкласти 10 млн доларів.

Особливості сорту

Сорт отримав назву Cosmic Crisp – він створений на основі двох інших: Honeycrisp і Enterprise. На створення новинки селекціонери витратили майже 20 років. А виробництво обійшлося майже у 10 млн доларів. Вперше його було створено ще у 1997 році у штаті Вашингтон. Далі право вирощувати отримали лише місцеві фермери.

Свою назву сорт отримав завдяки білим цяткам, які є на поверхні яблук. Це характерна ознака, яка нагадує зоряне небо. Самі яблука є досить твердими і соковитими, надзвичайно хрусткими. Смак – кисло-солодкий. При розрізанні м’якоть повільно набуває коричневого кольору.

Головна особливість сорту – смакові властивості та привабливий вигляд яблука зберігають до року. Але лише за умови, що тримати ви їх будете в холодильнику. Зараз сорт вирощують лише у штаті Вашингтон, де посаджено 12 млн дерев. Система ліцензування не дозволяє вирощувати його за межами штату.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf