Зелені яблука починають… і виграють!

У всьому світі зростає попит на екзотичні фрукти та нішеві ягоди. Внаслідок цього ринок яблук просто не розвивається. І все ж нові сорти яблук все користуються неабиякою популярністю у споживачів. Серед цікавих для покупців новинок можна виокремити червоні “Red Moon” і “Honeycrisp”. Продажі останнього збільшилися на 22% за інформацією американського яблучної компанії-гіганта Stemilt. 

Поряд зі зростанням популярності червоних яблук, європейські покупці останнім часом почали віддавати перевагу зеленим сортам. Це й не дивно, адже зелені яблука менш солодкі, не такі калорійні та не викликають алергії. 

За даними експертів, зараз близько 5% населення Землі страждають на цукровий діабет та супутні хвороби. Зелені яблука з низьким вмістом цукру вигідно виділяються на тлі інших солодких фруктів. Вони містять більше вітаміна С, сприяють травленню та містять більше заліза.

Зелені яблука починають… і виграють! | MIZEZ 

Які яблука обирають українці?

Однак за словами Сергія Остапця, фінансового директора однієї з найбільших на сході України плодоовочевих компаній “Сади Донбасу”, українські споживачі все ж таки “купують очима”, обираючи червоні сорти. Дефекти на червоних яблуках менше впадають у вічі, тому такий продукт здається покупцям апетитнішим.

“Зараз про корисні властивості яблук мало хто говорить, а цей продукт часто розглядається як перекус. Проте в останні роки набирає популярність тренд здорового харчування. Імовірно, що багато споживачів почнуть включати в свій раціон яблуко не тільки як зручний снек, а й як продукт з високим вмістом вітамінів”, — підкреслює Сергій Остапець.

За словами фахівця, у Великобританії, скандинавських та балтійських країнах покупці вже обирають зелені сорти яблук, як-от “Granny Smith”. Але експортувати свою агропродукцію без якісної маркетинг-підтримки сьогодні майже неможливо. 

Сергій Остапець дає слушну пораду  українським виробникам, які бажали б зайняти нішу експорту зелених сортів яблук:

“Вам потрібно докласти певних зусиль для цього: доопрацювати свій продукт, упаковку, вкласти кошти на просування в соціальних мережах та ЗМІ, відвідати країну, куди збираєтеся експортувати, поспілкуватися з клієнтом, пройти сертифікацію і займатися цим регулярно”.

Редакційна команда MIZEZ

Нижник Марія

Схожі статті по темі:

asdf