Лайфхак для аграріїв: як вирівняти цвітіння ріпаку

Експерти Антон Штадлер та Олександра Кірічек створили відеоролик, який присвятили регуляторам росту ріпаку. У ньому експерти розповіли, як вирівняти цвітіння та достигання ріпаку.

ріпак

Необхідність регуляторів росту

Внесення в ґрунт регуляторів росту дозволяє синхронізувати цвітіння рослин, зміцнити та вкоротити їх стебла. Регулятори стимулюють гілкування, збільшують кількість стручків культури.

Олександра Кірічек каже, що на слабко розвинених посівах (де до зимівлі рослини мають до десяти листків), необхідне раннє внесення азолу та мепіквату. Це дозволить стимулювати додаткове гілкування. Потім треба повторити процедуру, коли почнуть з’являтися бутони. Якщо ж рослини добре розвинені, достатньо одного внесення, коли стебло досягне приблизно 30 см. Використовувати в такому разі треба азол, або ж мепікват-хлорид з азолом. Обов’язково треба звертати увагу на схильність сорту до вилягання.

Особливості фази розвитку

Антон Штадлер акцентує увагу на фазах розвитку рослин:

«Стимулювати гілкування треба у рослин, які мають 6-8 листків. Для цього підходить медконазол з тебуконазолом або хлормепікват-хлорид».

Якщо рослини розвинені, то регулятори росту вносять після того, як пагони досягли висоти приблизно 20 см. Повторна обробка можлива, коли на рослинах будуть з’являтися бутони все залежить від умов вегетаційного періоду.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf