Ціни на вітчизняні мінеральні добрива в Україні рекордно низькі

Ігор Гольченко, віце-президент Союзу хіміків України, заявив, що ціни на вітчизняні мінеральні добрива знижуються щоквартально і порівняно з показниками минулих років є рекордно низькими.

добрива

Ситуація на ринку мінеральних добрив

Попри складну епідеміологічну ситуацію в Україні, усі заводи з виробництва міндобрив зараз працюють у нормальному режимі. Усі працівники мають необхідні засоби захисту та дезінфекції. Чудовою новиною є запуск виробництва аміаку на підприємстві «Азот», що в Сєвєродонецьку. До цього воно не працювало впродовж шести років.

За перший квартал поточного року було вироблено добрив на 170 тисяч тонн більше, ніж за аналогічний період минулого року. У квітні планується збільшення виробництва. Водночас обмеження на імпорт таких добрив вводитися не будуть.

Продуктивність Черкаського «Азоту»

Підприємство «Азот» у цьому році успішно розпочало свою діяльність. Наразі воно збільшило виробництво добрив на 22% і виробило 444,1 тисяч тонн азотних мінеральних добрив. З них:

  •         товарна аміачна селітра — 147,1 тис. тонн
  •         товарний карбамід — 168,6 тис. тонн
  •         КАС — 126,1 тис. тонн
  •         аміачна вода — 2,3 тис. тонн
  •         аміак — 216,3 тис. тонн
  •         неконцентрована азотна кислота — 168,9 тис. тонн

Голова правління «Азоту» Віталій Скляров зазначає: 

«Хімічна галузь є одним із нових драйверів економіки, оскільки від неї залежить функціонування інших галузей економіки та сільського господарства. Її необхідно підтримувати та розвивати і це особливо актуально перед загрозою світової економічної кризи».

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf