Посівна кампанія в Україні триває

Посівна–2020 в Україні поступово наближається до завершального етапу. Початок травня порадував аграріїв багатьох областей довгоочікуваними продуктивними опадами: тепер вони можуть розраховувати на хороший урожай. 

Наприкінці квітня вже було засіяно 52% від усіх запланованих площ або 7,86 млн га. Про це повідомляє прес-служба Української аграрної конфедерації. За словами експертів, найбільш активно посівна кампанія проходить у трьох областях:

  • Вінницькій, де засіяли вже 661,38 тис. га від загального обсягу в 956 тис. га;
  • Полтавській (засіяно 612 тис. га, тоді як загальний обсяг складає 1,28 млн га);
  • Сумській — там засіяли 519,5 тис. га із запланованих 812 тис. га.

Уже майже повністю посіяли овес (98%) та горох (97% від усього прогнозованого обсягу). Сівба цукрових буряків, ячменю та пшениці також наближається до фіналу: цими культурами засіяно відповідно 95%, 94% та 90% від загального обсягу відведених площ.

Посівна кампанія в Україні триває | MIZEZ 

А як щодо інших культур?

Експерти Української аграрної конфедерації повідомляють, що план сівби соняшника та кукурудзи виконаний уже наполовину. Соняшником засіяли 3,2 млн га сільськогосподарських земель (це близько 53% від прогнозованого обсягу), а кукурудзою — 2,4 млн га, і це складає 46%.

Сівбу сої та проса розпочали відносно недавно, й зараз ними засіяно відповідно 16% (236 тис. га) та 5% (261,2 тис. га) від загального обсягу площі. 

Продуктивні дощі добре вплинули на посіви озимини. За словами директора департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Миколи Ткачука, дощі дали змогу пізнім посівам озимих відновити вторинну кореневу систему. Тепер посіви озимих у задовільному стані, а озима пшениця вже знаходиться у фазі виходу в трубку.

У Київській області зерновими культурами було заплановано засіяти близько 600 тис. га. Пропонуємо вам подивитися відео про те, як проходить нинішня посівна кампанія в цій області.

Нижник Марія

Схожі статті по темі:

asdf