Лайфхак для картоплярів: як отримати ранній урожай?

Молоду картоплю полюбляють, напевне всі: цей коренеплід смачний і містить чимало вітамінів, зокрема вітамін С. Ми розкажемо вам, як отримати смачний врожай молодої картопельки раніше, ніж в інших. 

Лайфхак для картоплярів: як отримати ранній урожай? | MIZEZ

Лайфхак перший. Пророщуйте бульби перед посадкою в ґрунт

Щоби сходи з’явилися раніше на два тижні, ніж зазвичай, висаджуйте картоплю з проростками та невеликими корінцями. Завдяки пропрощуванню ви зможете побачити й видалити уражені хворобами або шкідниками бульби. Досвідчені картоплярі кажуть, що у такий спосіб можна отримати високий урожай.

Як правильно пророщувати бульби? 

Починати підготовку картоплі до пророщування слід приблизно за місяць до посадки у ґрунт. Рекомендуємо пророщувати картоплю у ящиках з тирсою в затемненому місці. У ящик з високими стінками насипаємо шар тирси товщиною приблизно 4–5 см, викладаємо на неї бульбу впритул і зверху знову засипаємо шаром вологої тирси. Картоплю можна викладати у декілька шарів. Слідкуйте, щоб у приміщенні, де знаходяться ящики з картоплею, температура трималася на рівні від +14 до +18°С. 

Через 3–4 тижні можна вже розпочинати посадку. Якщо ви мешкаєте у південному регіоні, висаджуйте бульби у відкритий ґрунт, як тільки дозволить погода. У всіх інших регіонах — тоді, коли температура ґрунту складатиме від +6 до +8°С

Лайфхак другий. Розсада картоплі? Чому б і ні!

Картопля з розсади може дати хороший урожай вже в червні. До того ж, їй просто не встигає завдати шкоди фітофтора. 

Як виростити розсаду картоплі?

Техніка вирощування розсади схожа на пророщування бульб, тільки замість тирси використовується земля або торф. Бульби викладають в один шар.

Коли проростки досягають 10-15 см, їх дуже обережно викопують і висаджують у відкритий ґрунт. Перед посадкою переконайтеся, що найближчим часом не прогнозується заморозків: вони можуть істотно зашкодити проросткам картоплі. 

Тепер ви знаєте, що виростити ранню молоду картоплю зовсім нескладно! 

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf