Сировари Прикарпаття виготовляють ексклюзивний сир

У місті Долина є фермерське господарство, яке займається виготовленням сирів із козячого та коров'ячого молока. Це ексклюзивна продукція, яка має попит не тільки в Україні, а й за кордоном. Секрет популярності — незвичайна рецептура кожного виду сиру.

виготовленням сирів

Які сири тут роблять

Особлива рецептура з використанням унікальних інгредієнтів — саме це приваблює покупців. Сировари готують свій продукт, відварюючи його 2 способами:

  • у кропиві;
  • у черемші.

Це дає готовому продукту незвичайний смак. В Україні іншого такого виробництва немає або, принаймні, самі сировари про нього не чули.

Трохи про виробництво

Засновник компанії Ігор Небилович говорить:

“Ми створюємо м'які сири, які можна їсти ложкою. Робимо їх за французьким рецептом з козячого молока. У коров'ячий сир додаємо альпійську закваску, після чого проварюємо у листі кропиви і черемші. У результаті — ексклюзивний і неповторний смак”.

Сировари кажуть, що ідея виникла під час подорожі до Франції. Вони були на екскурсії у регіоні, який нагадував їх рідний… і там теж виготовляли сир. Головна відмінність між ними — кількість ферм. У французькому регіоні їх 16, у Долинському всього одна. Виробники кажуть, що ринок сирів в Україні ще тільки розвивається і йому потрібно мінімум 10 років, щоб стати схожим на французький.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf