Світовий ринок пшениці: чи зростуть ціни?

Ціни на пшеницю очікують нових чинників зростання. Напередодні вартість зерна дещо зросла на світових біржах. Це відбулося на тлі невизначеності щодо показників майбутнього врожаю у тих країнах, які є основними постачальниками пшениці. Також зростанню посприяла заява Росії щодо того, що квотування експорту буде продовжено і в новому сезоні.

Світовий ринок пшениці Mizez

Актуальна ситуація

Оператор із Єгипту GASC планує проведення тендеру щодо придбання мінімум 55 тонн м’якої пшениці. Майбутні дати поставки – приблизно від 8 до 18 серпня. Саме ця подія стане тим індикатором, який буде впливати на ціну чорноморської пшениці врожаю 2020.

Міністерство сільського господарства РФ планує продовжити квотування експорту зерна.

Параметри визначать після того, як буде зібраний врожай – про це повідомив Дмитро Патрушев.

Що стосується ринку пшениці у Франції, то після досягнення тритижневого максимуму цієї п’ятниці він консолідувався. Трейдери очікують даних для того, щоб спрогнозувати тенденції вартості сировини.

Агенція Reuters опитала 15 незалежних експертів – серед них є професійні аналітики та трейдери, які дали свої оцінки ситуації європейського ринку пшениці. Так, прогнозується, що ЄС разом із Великобританією матимуть врожай приблизно 131,3 млн тонн м’якої пшениці. Даний показник є меншим минулорічного більш, ніж на 10 відсотків. Але показники посушливого 2018 він перевищить на 2,3 відсотки.

Котирування на ринку пшениці дещо підтримав скачок курсу євро. Так, на MATIF ф’ючерси втратили 0,25 євро, знизившись до показника 182,5 або 206,51 доларів за тонну. Ф’ючерси в Чикаго навпаки – подорожчали. На ситуацію вплинула підтримка ринків сої та кукурудзи. Вони зараз зростають через ризик низької врожайності. А цьому сприяє спекотна погода. Липневі ф’ючерси на тверду яру пшеницю Міннепаполіса виросли на 0,92, а на тверду озиму в Канзас-Сіті – на 1,65 долара.

 

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf