У Європі вилучили 117 тонн нелегального кінського м'яса

Європол та Інтерпол провели  операцію OPSON, спрямовану на боротьбу з контрафактною і неякісною продукцією. Операція проходила з грудня 2019 року по червень 2020 року, її учасниками були правоохоронні органи з 83 країн. Один із напрямків роботи – вилучення нелегальної конини.

кінське м’ясо Mizez

Оперативна діяльність була зосереджена на перевірці документів понад 157 000 живих коней з восьми країн, відправлених на бойні, і близько 117 тонн самого м’яса. Живі тварини і кінське м'ясо вилучалися на бойнях в Бельгії, Ірландії, Італії, Іспанії та Нідерландах.

В результаті, інспекції в декількох країнах показали, що близько 20% іноземних паспортів імпортованих коней мали ознаки підробки, також виявили конину з підробленими документами. Контрафактна продукція – це не лише приховування прибутків від держави, а й пряма загроза здоров’ю споживача. Так, конину часто продають під виглядом яловичини. Перероблені м'ясні продукти рекламувалися як ті, що містять яловичину, але насправді в них велику частку займала конина – у деяких випадках до 100%.

 

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf