Вирощування азіатської груші в Україні

Вирощування азіатської (або японської) груші — доволі перспективна справа для українських аграріїв. Адже зараз споживачі активно цікавляться різноманітними нішевими культурами. За смаком цей фрукт відрізняється від звичайних груш різних сортів, до яких ми звикли з дитинства. 

Вирощування азіатської груші в Україні Mizez

Що ж це за новинка? 

Японська назва цього екзотичного фрукту звучить як “неші”, що й означає “груша”. Раніше азіатська груша була твердуватою і досить терпкою на смак. Однак завдяки праці селекціонерів смак плода покращився, і сьогодні ми можемо скуштувати ароматний і хрусткий плід, що має відмінні смакові якості.

Особливо популярною ця рослина стала у європейських країнах — Франції, Бельгії, Німеччині. Тож українські фермери можуть вирощувати азіатську грушу не лише для продажу на внутрішньому ринку, а й на експорт. Адже цей фрукт чудово зберігається, на відміну від звичайних груш, — може лежати у сховищах від 1 до 5 місяців.

Азіатська груша має тривалий період плодоношення — в середньому, 40 років. Висота дерева інколи сягає й 10 метрів, але може бути й меншою, все залежить від сорту. З одного дорослого дерева можна зібрати від 200 до 500 кг фруктів. 

Більшості шкідників (окрім бронзівки волохатої) екзотична рослина не до смаку. Також вона доволі стійка до хвороб. 

Тому вирощування японської груші може стати цікавим і вигідним проектом для українських фермерів.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf