Як власник перепелиної ферми знайшов клієнтів під час карантину

Фермер із Львівської області, який має перепелину ферму, розповів, як під час карантину знайшов можливості для бізнесу та почав заробляти.

Бренд називається «Файний вуйко», під ним чоловік продає перепелине м’ясо та яйця. Назар Фомін почав займатися вирощуванням перепелів ще 2016 року в домашніх умовах, проте йому довелося зіштовхнутися з проблемою неякісних кормів. Підприємець проаналізував ринок та в 2018 році викупив 2 ферми, що на той момент уже працювали. На сьогодні фермер має змогу контролювати якість кормів, тому що став одним із найбільших замовників для виробника.

Як власник перепелиної ферми знайшов клієнтів під час карантину | MIZEZ

Назар Фомін розпочав свою справу з 2 кліток (300 перепелів), щодня мав мінімум 200 яєць. Із часом розширив справу до 5000 птахів, тому був змушений найняти працівників, адже сам не встигав виконувати всю роботу. Чоловік вважає, що для отримання прибутку потрібно збільшувати обороти. Зараз фермер має 20 тис. перепелів.

Бульйонний набір бренду «Файний вуйко» коштує 130 грн/кг, м’ясо молодих перепелів (до 2 місяців) — 150 грн/кг (його найчастіше купують дітям), копчені перепели — 300 грн/кг, 20 штук яєць — 25–30 грн, скоро планується виробництво та продаж консерв по 85–90 грн.

Підприємство співпрацює з дистриб'юторами. В Івано-Франківській області, наприклад, щомісяця вдається збувати 1–1,5 тонни м'яса (7 тис. перепелів) через торгову роздрібну мережу. Фермер постачає продукцію до санаторіїв та відкрив невеликі роздрібні магазини в 3 містах. Від гуртових продажів довелося відмовитися, тому що це виявилося невигідним, до того ж потребувалося багато часу на оформлення документації та додаткових витрат.

Як вдалося зберегти підприємство під час карантину

Через карантинні заходи перепелина ферма втратила 40–50% від загального збуту внаслідок закриття закладів, тому довелося розпочати пошук нових клієнтів. Підприємець вирішив залучити молодих мам як цільову аудиторію. Зазвичай перепелине м’ясо порівнюють із курятиною чи індичатиною. Однак для «Файного вуйка» запустили рекламу, де порівнювали м’ясо перепелів із кролячим, яке використовують для прикорму дітям. Кролятина вважається дієтичною і корисною. Однак далеко не всі люди знають про те, що в перепелиному м’ясі також міститься велика кількість білка, вітаміну D та інших важливих для організму речовин. Таким чином за 10 днів реклами продажі продукції для населення зросли на 45%.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf