Хімічне проріджування кісточкових у період цвітіння

Проріджування — важливий етап для кожного аграрія, який прагне отримати гарний врожай та якісні плоди. Проріджування кісточкових у період цвітіння хімічними засобами є одним із таких дієвих способів. Хімічна регуляція допомагає вирішити як проблему великого, так і малого навантаження плодами, але не кожен аграрій використовує саме цей метод для проведення подібних робіт.

проріджування кісточкових

Хімічне проріджування: особливості методу 

Головна причина, чому аграрії не часто використовують хімічний метод проріджування — це брак дійсно надійних методів обробки рослин. Майже всі вони передбачають те, що препарати потрібно вносити саме в період цвітіння. А це ризик, адже у цей період можуть вдарити заморозки, які негативно вплинуть на рослини під час цвітіння.

Завдяки хімічному проріджуванню зменшується фізична врожайність, але водночас це дає можливість підвищити прибутки від вирощування плодів. Так, зменшуються витрати на збирання та сортування, складання готової продукції. А ще рослини будуть стабільно плодоносити впродовж років, синхронно зацвітати та дозрівати. Якість плодів при цьому поліпшиться.

3 можливості, які дає хімічне проріджування:

  • зниження квіткового навантаження шляхом зменшення диференціації бруньок;
  • проріджування квітів через їх пошкодження;
  • проріджування самих плодів. 

Останній варіант використовують вкрай нечасто.

Що може впливати на ефект від проріджування?

Велике значення мають погодні умови, під час яких буде проводитися обробка, а також те, якими вони будуть після процедури. Погода під час обробки безпосередньо впливає на те, як добре рослини поглинуть речовину та наскільки швидко вона втратить свою активність.

Якщо погода до обробки і після неї буде сонячною, то це зменшить опадання зав’язі. Хмарна та волога погода тільки посилить цей процес. Результат хімічного проріджування також залежить від правильності використання препарату та кількості води.

Аграрії стверджують, що на практиці іноді важко отримати той результат, на який очікували. Це стається тому, що велика кількість чинників може призвести до певних змін. Тому вдалим хімічне проріджування буде лише у тому випадку, якщо аграрій використовує його протягом багатьох років і на власному досвіді виробив ідеальну методику обробки.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf