Розумне будівництво заводу з заморозки

Існує багато причин, чому на певному етапі діяльності підприємці вирішують будувати завод із заморозки свіжих овочів, фруктів чи ягід. Це може принести високий прибуток, однак, щоби не втратити коштів та отримати саме такий завод за всіма характеристиками, який потрібен, необхідно врахувати низку умов.

Розумне будівництво заводу з заморозки Mizez

Чому підприємці беруться за будівництво заводів із заморозки:

  • Більше можливостей для заробітку в несезон;
  • Наявність вільних приміщень і коштів для інвестицій;
  • Наявність уже налагоджених зв’язків та можливостей для збуту замороженої продукції.

Ці причини логічні, однак фахівці радять спочатку дослідити ринок, створити бізнес-план, правильно вибрати місце для будівництва та замовити проект.

Як не припуститися помилок

Вибір якісної техніки та створення 4 основних приміщень — важливі етапи втілення проекту, однак на цьому будувати завод із заморозки не завершують. Потрібно створити комфортні приміщення для персоналу (роздягальні, вбиральні) та вантажну рампу і т. д. Тоді підприємці усвідомлюють, що для заводу необхідна більша площа, потрібно розширювати інфраструктуру.

Важливо продумувати заздалегідь, яку сировину будуть заморожувати на заводі. Якщо спочатку планували заморозку лише суниць, а згодом додаються яблука та вишні, то проект потрібно змінювати докорінно: купувати нові машини, розширювати приміщення. Це складно, коли будівництво вже розпочато. Можна припуститися помилок, які згодом завдадуть збитків. Прописувати технічне завдання необхідно дуже детально та чітко: площа приміщень, потужність цехів, кількість води для нормального функціонування заводу, вид водовідведення. Також потрібно сплановувати зручні під’їзні шляхи і рампи, огороджувальні конструкції. Це допоможе зекономити кошти й час.

Необхідно вибрати гарного підрядника, який знається на будівництві заводів із заморозки. Далеко на всі компанії мають досвід та кваліфікований персонал, а кожен такий проект унікальний. Тому варто звернути увагу на бажання і можливості організації врахувати всі особливості проекту.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf