Україна адаптує законодавство у сфері СФЗ до 2021 року

Прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства повідомила, що українське законодавство в сфері санітарних та фітосанітарних заходів (СФЗ) імплементовано на 52% до норм Євросоюзу згідно з Угодою про асоціацію між Україною, Європейським Союзом і Європейською спільнотою з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Сергій Глущенко, заступник міністра економіки, зазначив, що Україна повинна впровадити в національне законодавство понад 250 актів Євросоюзу за напрямами:

  • безпечність продуктів харчування та кормів;
  • здоров’я і благополуччя тварин;
  • здоров’я рослин;
  • державний контроль у вказаних сферах та інше.

На сьогодні, за словами заступника міністра, Мінекономіки адаптовано 52% таких актів. Значну частину невиконаних зобов’язань у сфері СФЗ заплановано вирішити цього року.

Україна адаптує законодавство у сфері СФЗ до 2021 року | MIZEZ

Успіхи у виконанні угод у сфері санітарних та фітосанітарних заходів 

Сергій Глущенко розповів про вдалий початок виконання Угоди: у Верховній Раді зареєстровано Законопроект «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин», у якому взято до уваги норми 10 положень законодавства Європейського Союзу. Він покликаний наблизити законодавство України до актів Євросоюзу та впровадити в нашій державі світові стандарти у сфері здоров’я і благополуччя тварин.

Замміністра економіки поінформував також про те, що підготовлено проекти Законів «Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами», «Про захист рослин», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів та інших об’єктів санітарних заходів». Їх заплановано внести до ВРУ у найближчі тижні.

Згідно з планом адаптації Україна має імплементувати законодавство до норм ЄС до 2021 року. Всього заплановано 1943 заходи, з них пов’язані зі системою фінансової звітності — 12%.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf