В Азії зросли продажі рослинних замінників м’яса

Споживачі в Азії активно замінюють тваринний білок на рослинний. Продукти рослинного походження безпечні та коштують дешевше, тому попит на них збільшився. Постачальники рослинних замінників м'яса повідомляють про значне зростання продажів.

Через виникнення коронавіруса SARS-CoV-2, що ймовірно передався людині від тварин, влада Китаю змінила перелік тварин, дозволених для розведення з продовольчою метою. Однак споживачі бояться, що тварини можуть бути заражені коронавірусом, тому змінюють раціон харчування, переходячи на білки рослинного походження. Особливо це стосується Гонконгу та материкового Китаю.

В Азії зросли продажі рослинних замінників м’яса | MIZEZ

Ще минулого року до початку пандемії Euromonitor (консалтингова компанія) прогнозувала, що до 2023 ринок продукція рослинного походження, зокрема замінники м’яса, матиме обіг у 12 млрд доларів. У 2018 році цей показник був меншим, ніж 10 млрд доларів.

Продукти рослинного походження не лише безпечні, а й доступніші за ціною, тому більш конкурентоспроможні, порівняно з продуктами тваринного походження. Тофу, наприклад, вже давно є популярним інгредієнтом у стравах багатьох азійських країн.  А в умовах економічної кризи споживачам ще більш вигідно купляти рослинну їжу.

Компанії, що займаються поставками продуктів, зокрема онлайн-продажами, що різко зросли через пандемію, також звернули увагу на збільшення попиту на продукти рослинного походження.

Продукти, які стали популярними

Засновник компанії Green Monday Девід Йонг (займається поставками продуктів по всій Азії) зазначив, що в його компанії онлайн-продажі зросли у понад 2 рази за останні 2 місяці. Серед найпопулярніших продуктів — замінник свинини Omnipork. Компанія Beyond burgers поставляє замінники м'яса для бургерів. Там відзначили збільшення продажів курячих нагетсів на рослинній основі і молочних продуктів із сої. У компанії JUST, яка виробляє яєчні продукти з бобів, повідомили про зростання онлайн-продажів на 30% після спалаху коронавіруса.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf