Як прискорити стиглість картоплі: шотландські вчені відкрили секрет

Вчені відкрили секрет скоростиглості картоплі, встановивши особливий білок, який і є ключовим компонентом появи та розвитку бульб. Відкриття було зроблено співробітниками Інституту Джеймса Хатона, який знаходиться в Шотландії, наразі воно офіційно опубліковане в пресі.

Як прискорити стиглість картоплі: шотландські вчені відкрили секрет | MIZEZ

Важливість дослідження

Результати цього дослідження дуже актуальні для аграрної сфери, адже відкриває шлях до підвищення врожайності картоплі. Щорічно її споживає безліч людей по всьому світу, це один із ключових складових раціону. Тому важливо задовольняти високий попит споживачів.

Автор дослідження Марк Тейлор говорить, що протягом довгого періоду часу селекціонери розробляли різні сорти – для різних регіонів вирощування та збуту. Розуміння самого механізму утворення бульб дозволяє знайти спосіб підвищення врожайності культури. А це – один із елементів світової продовольчої безпеки.

Вчені сподіваються, що дане відкриття допоможе селекціонерам створити такі сорти картоплі, які будуть швидко достигати, матимуть високу стійкість до зовнішніх умов, у том числі – до змін клімату на планеті. Це дозволить уникнути ситуації, коли нестача врожаю призведе до дефіциту продукту та зростання цін на нього. 

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf