Бджоли проти шкідників і хвороб | MIZEZ

У компанії Bee Vectoring Technology (BVT) винайшли інноваційну технологію з використання бджіл для захисту врожаю за допомогою природного процесу запилення. 

Bee Vectoring Technology (BVT) — канадська компанія, що протягом 20 років займається розробленням рішень для природного комерційного землеробства. Векторизація бджіл для цільового контролю сільськогосподарських культур шляхом природного процесу запилення — їхня запатентована новітня технологія. Фактично BVT — першопроходець у цій галузі.

Бджоли проти шкідників і хвороб | MIZEZ

Як це працює?

Науковці запропонували використовувати бджіл для доставки біологічних засобів захисту рослин до квітучих культур, таким чином повністю змінюючи методи захисту посівів. Фахівці компанії BVT розробили власний біопестицид та мають 2 типи дозаторів: для комерційних джмелів та для комерційних бджіл. Комахи збирають через дозатори препарат, що містить корисний для рослин мікроорганізм. Далі комахи вилітають із вуликів та контактують із квітами культур. Біопестицид потрапляє на тканину рослини та захищає її від хвороб і шкідників.

Минулого року вже було досліджено в лабораторії дію 6 мікроорганізмів, а цьогоріч мають у планах провести польові дослідження. CR-7 — це запатентований штам гриба Chlonostachys. Він ефективний проти різних некротрофічних захворювань. Це перший продукт, зареєстрований EPA для доставки бджіл для захисту врожаю. Програму вже продають у США та розширюють ринок збуту. До кінця року планують розпочати реалізацію технології в європейських країнах.

На думку дослідників, технологія ідеально підходить для захисту рослин на стадії цвітіння. Для культур, які не квітнуть, та більш пізніх стадій розвитку рослин вчені розробляють мікробні біопродукти, якими можна буде обробляти листя й насіння.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf