На програму компенсації кредитів для аграріїв виділено 1,2 мільярда гривень

Кабмін розширив компенсацію кредитів для всіх аграріїв. На цю програму виділили 1,2 млрд гривень. Тепер підприємці зі сфери сільського господарства зможуть отримувати компенсації відсотків за кредитами. Постанову прийняли на засіданні 13 травня.

Дії уряду

Кабінет міністрів розширив список підприємців із сільськогосподарської сфери, які зможуть отримати часткову компенсацію відсоткової ставки по кредитах, скориставшись оновленою програмою. Тепер її учасниками можуть бути будь-які господарства агропромислового комплексу. Раніше доступ до неї мали лише тваринники та підприємства, чий дохід складав максимум 20 мільйонів гривень.

Денис Шмигаль зазначив, що таке рішення було необхідним в умовах коронакризи, яка негативно вплинула на український агросектор.

“Уряд відреагував на прохання аграріїв про фінансову допомогу. Це рішення знизить фінансове навантаження на господарства та допоможе уникнути подорожчання продукції. На реалізацію програми у бюджет закладено 1,2 млрд гривень”.

Допомога агросектору у 2020 році

У цьому році уряд зберіг суму державної підтримки для аграрного комплексу (4 млрд гривень). З них 1,2 млрд грн закладені на програму компенсації кредитів, мільярд на часткову компенсацію за придбану техніку та необхідне для роботи обладнання. Мільярд гривень буде направлено на допомогу тваринникам, а 400 млн грн фермерам і садівникам.

Водночас будуть і певні обмеження. Так, на один суб’єкт зможуть виділити максимум 5 млн грн. Це не стосується позичальників-тваринників, обмеження для яких збільшено до 15 млн грн.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf