Як купити якісну розсаду помідорів?

Краще вирощувати розсаду самостійно. Коли  ж цього зробити не вдалося з якихось причин, доведеться купувати розсаду помідорів.

купувати розсаду помідорів

Для того, щоб придбати якісний матеріал, ліпше звернутися до розсадника, про який ви вже чули схвальні відгуки. Так будете впевнені, що вас не обманять, продавши інший сорт чи уражені хворобою саджанці, та нададуть відповіді на всі запитання. На ринку купувати розсаду не варто. Але якщо це єдиний варіант у вашому населеному пункті, необхідно озброїтися деякою інформацією:

  1. Краще обрати сіянці, яким не більше 45–60 днів: 30 см у висоту, 6–8 листків у низькорослих і ранніх сортів та 11–12 у високорослих.
  2. Товщина стебла сіянців повинна бути приблизно як олівець. Вони мають бути міцними, із насиченого зеленого кольору листям та сформованою кореневою системою без механічних пошкоджень.
  3. Перевірте листя зі зворотного боку і переконайтеся, що там немає шкідників та їхніх яєць. Зморщене чи деформоване листя свідчить про наявність інфекційного захворювання. Також потрібно звернути увагу на стан стебел сіянців: на них не повинно бути чорних чи коричневих плям. Якщо хоча б одна рослина має симптоми захворювання чи ознаки ураження шкідниками, не купуйте розсаду в цього продавця.
  4. Загорнуті вниз краї яскраво-зелених та здорових на перший погляд листків свідчать про те, розсада була вирощена прискореним способом. Продавець просто перегодовував її азотними добривами. Такі сіянці також не варто купувати.
  5. Купувати розсаду помідорів потрібно свіжу, яка продається у ящиках із ґрунтом.

Полив розсади помідорів

Здійснювати полив розсади потрібно обережно, адже вона легко може почати гнити. Від моменту посіву до появи першого справжнього листка не поливайте ґрунт, якщо субстрат добре тримає вологу. Краще його просто зволожити за допомогою пульверизатора (при цьому намагайтеся не намочити стебла сіянців). Після цього розсаду поливають раз на тиждень. На стадії розвитку 5 справжніх листків — раз на 3–4 дні. Використовувати для поливу необхідно відстояну чи фільтровану воду, теплішу на 2–3°C, ніж кімнатна температура.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf