Бебі-овочі — новий тренд на ринку України

Тренд на вживання маленьких овочів увійшов у наше життя зовсім недавно, але вже доволі міцно вкорінився. І не дарма. Бебі-овочі мають чудові смакові якості, вони готуються швидше, ніж “звичайні”, а страви з них виглядають дуже апетитно. На українському ринку міні-овочів і досі немає потужних гравців: левову частку продукції постачають локальні господарства. Можливо, прийшов час комусь зайняти цю нішу?

Бебі-овочі — новий тренд на ринку України | MIZEZ

Звідки взялася ідея їсти маленькі овочі?

Вважається, що першими готувати страви з таких овочів почали японці. Спочатку виробники овочевої продукції помітили, що люди охоче купують запаковані половинки цілих овочів. Тому було вирішено дати завдання швейцарським селекціонерам створити вже готовий маленький продукт. Спочатку науковці створили міні-редис і цвітну капусту. Далі — більше. Вибір овочів збільшувався й вони знаходили все більше шанувальників не лише в Японії, а й в інших країнах. 

Як можна отримати бебі-овочі?

Маленькі овочі фермер може отримати у кілька способів:

  • справжня селекція (саме так вчинили японці);
  • ущільнена сівба культури та збирання в ранні строки.

А якщо ви плануєте реалізовувати міні-моркву, можна взагалі не заморочуватися. Варто просто завантажити всі коренеплоди, що мають нетоварний вигляд (дрібні, покручені, підпорчені) в картоплечистку-автомат — і на виході отримаєте апетитні міні-морквинки. Продати їх можна набагато дорожче від звичайної моркви. Українським споживачам до вподоби цей продукт: смачно, корисно і можна вживати замість шкідливих снеків.

Окрім моркви найбільш відомі українцям такі бебі-овочі, як-от огірки-корнішони та томати чері. Це спеціально виведені сорти. На полицях вітчизняних супермаркетів можна знайти й бебі-корн  — виведену японськими селекціонерами маленьку кукурузу, яка містить набагато більше поживних речовин, ніж звичайна. 

Зараз, щоби витримувати неабияку конкуренцію на ринку, слід не лише постачати якісний продукт, а й чимось запам’ятовуватися споживачеві. Чому б не міні-овочі?..

Редакційна команда MIZEZ

Нижник Марія

Схожі статті по темі:

asdf