Ідея для бізнесу: вирощування перцю на паприку

Вартість солодкого перцю та попит на нього залишаються стабільно високими. Тому, на думку аналітиків консалтингової компанії «Pro-Consulting», вирощування солодкого перцю — високорентабельний напрям агровиробництва.

Фахівці вважають, що найприбутковіший спосіб вирощування перцю — з використанням теплиці. Це допомагає збільшити врожай, якщо порівнювати з культивуванням на відкритому ґрунті, дає можливість збирати його раніше, ніж починається сезон, а отже, продавати овочі за вищою ціною. Для вирощування в теплицях експерти рекомендують вибирати скоростиглі сорти, як-от: Атлант, Кардинал, Абрикосова фаворитка.

Як фермеру заробити на солодкому перці?

Аналітики пропонують українським агропідприємцям зайнятися ще однією прибутковою справою — вирощуванням солодкого перцю для подальшого виробництва паприки. Така ідея для додаткового прибутку з’явилася в Україні минулого року. Для клімату нашої країни, зокрема південних областей, чудово підходить китайський гібрид солодкого перцю паприки. Для нього характерна знижена соковитість, завдяки якій плоди засихають прямо на стеблі. У зв’язку з цим фермер не мусить витрачати додаткові кошти на дороге обладнання для сушіння.

Перець — теплолюбна рослина, що дозріває при температурі 20–27°С. Його висаджують через розсаду у відкритий ґрунт наприкінці травня – на початку червня. Можна придбати готову розсаду, однак потрібно зважати на те, що таким чином зросте собівартість продукції. До того ж необхідно мати перевіреного розсадника, щоби не придбати хворі чи вражені шкідниками рослини поганої якості. Тому вирощуванням розсади доцільніше займатися самостійно.

При вирощуванні солодкого перцю потрібно взяти до уваги вимоги щодо щільності висаджування саджанців. Це залежить від сорту культури: низькорослі — 10 шт/м², високорослі — 3–4 шт/м². Також солодкий перець є дуже чутливим до наявності в ґрунті необхідних мінералів у період розвитку, отож варто ретельно продумати схеми підгодівлі рослин.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf