Орегано замість антибіотиків для птиці

Материнка звичайна (орегано, Origanum vulgare) — це багаторічна трав’яниста рослина, що використовується як харчова добавка, у виробництві ефірних олій, з інсектицидною і лікарською метою, зокрема для лікування та профілактики хвороб птиці. У світі рослина має назву «орегано», в Україні — «материнка».

лікування та профілактики хвороб птиці

Міжнародний ринок все більш жорстко вимагає переходу до екологічного виробництва, це стосується також і тваринництва. Тому підприємці почали шукати органічні альтернативи лікарським препаратам, зокрема й антибіотикам. Виробники екологічно чистих препаратів пропонують птахофабрикам використовувати материнку, або ж орегано, для лікування та профілактики хвороб птиці.

Яким чином орегано використовують у птахівництві?

Добавки з орегано підвищують імунітет птахів, успішно лікують хвороби травного тракту і стимулюють засвоєння ними кормів.

Найкращий приклад подають німецькі компанії. Там підбирають найбільш придатні сорти орегано, вирощують рослину на власних плантаціях та виробляють з неї олію.

Олія орегано містить 140 активних компонентів, які найкращий ефект у лікуванні та профілактиці хвороб птиці дають при взаємодії разом. Також материнку дають птахам у вигляді порошку: додають до корму у пропорції 100 г/1 кг.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf