Україні прогнозують 5-е місце серед найбільших експортерів курятини

Нещодавно Департамент сільського господарства США оновив прогноз щодо того, яким буде світове виробництво м’ясної продукції у поточному році. Так, Україні аналітики прогнозують 5-е місце серед найбільших світових експортерів курятини.

курятина

Прогнози для світової економіки

Експерти Департаменту сільського господарства США зробили детальний щорічний прогноз щодо того, як країни будуть виробляти м'ясо та експортувати його. Загалом, на думку аналітиків, світове виробництво м’яса птиці знизиться на 2%. Прогнозують, що воно не перевищить показник у 100,5 тонн, проте це все одно на 1% вище, ніж минулого 2019 року.

Що стосується торгівлі, то продаж курятини знизиться на 4% від показників минулого року (11,7 млн тонн). Це на 1% менше, ніж у 2019.

Найбільшими експортерами м'яса птиці будуть США та Бразилія, як і завжди. Аналітики кажуть, що вони будуть займати майже 60% ринку. Далі за обсягами експорту лідирують:

  •         Євросоюз
  •         Таїланд
  •         Україна
  •         Китай
  •         Туреччина

Експорт курятини 

Як бачимо, уже в цьому році наша країна може ввійти в п’ятірку лідерів за рівнем виробництва та експорту курятини. Це стало можливим завдяки високим темпам виробництва і тому, що лідери галузі не зупинили його на період карантину. Українські компанії-виробники, попри складну епідеміологічну ситуацію, не скорочують штат працівників та потужності, що дозволяє задовольнити як внутрішній, так і зовнішній ринок.

Експерти Департаменту сільського господарства прогнозують, що експорт курятини з України цього року має скласти приблизно 400 тисяч тонн.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf