Перекис водню допоможе зберегти овочі свіжими

Австралійська фірма «Coolsan» розробила нову технологію подовження терміну зберігання овочів. Фахівці пропонують класти в упаковки до свіжої овочевої продукції пакетики, що виділяють пари перекису водню в низькій концентрації. Технологія може бути застосована при зберіганні і транспортуванні продукції. 

Технологію розробляли і перевіряли протягом 15 років під час університетських і державних досліджень відповідно до сертифікатів HACCP і Organic.

Ідея прийшла доктору Гері Еріксону, австралійському вченому. Він працював у галузі медичного обладнання, розробляючи продукти для знезараження перекисом водню надвисокої дози, які використовують у лікарнях.

Згодом він вийшов на пенсію і переїхав до глибинки. Його дружина зіштовхнулася з проблемою довгого зберігання свіжих продуктів, особливо трав, у зв’язку з віддаленістю ринків. Тоді Гері Еріксон висунув рішення ChillSafe.

Перекис водню допоможе зберегти овочі свіжими | MIZEZ

Причини застосування перекису водню

Безпечність застосування перекису водню доведена. Його загальноприйнято використовувати в харчовій промисловості, щоби створювати широкий спектр антимікробного захисту: боротися з бактеріями, цвілевими й дріжджовими грибками та вірусами.

Дослідження довели ефективність технології для захисту плодоовочевої продукції від мікробіологічного забруднення, етилену і сторонніх запахів. На сьогодні продукт запатентовано, його використовують уже у Південній Америці, Австралії, Південній Африці. Наразі випробування відбуваються в США та Євросоюзі.

Технологія ChillSafe ефективна завдяки постійній обробці повітря і всіх поверхонь у будь-якому просторі, зокрема і в найважчих для очищення місцях, включно з невеликими тріщинами, стелею і стелажами, а також самими продуктами. Таким чином процес зберігання овочів відбувається краще, адже шкідливі організми не впливають на них. 

Томас де Масі, співзасновник і генеральний директор компанії «Coolsan» зазначив, що ChillSafe є простим способом підвищення якості й забезпечення рентабельності інвестицій у супермаркети в 10 разів, якщо використовувати технологію лише в кінці ланцюжка поставок.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf