Потенціал промислового вирощування порічки

Останнім часом ягідництво в Україні дуже добре розвивається. Це посприяло тому, що підприємці зацікавилися промисловим вирощуванням порічки, яка раніше не вирізнялася серед них популярністю.

Потенціал промислового вирощування порічки	Mizez

Вважається, що в порічці менше основних вітамінів, однак ця ягода корисна по-своєму, адже містить такі речовини:

  • органічні барвники, тому ефективно виводить із організму людини радіоактивні елементи;
  • кумарин у великій кількості (його похідний декумарин застосовують для лікування серцево-судинних захворювань);
  • залізо та калій, які необхідні для нормального функціонування серцево-судинної системи.

Важливо також знати, що білі й червоні порічки відрізняються за корисними властивостями та смаком. Білі частіше споживають свіжими, а червоні прекрасно підходять для переробки. Із червоної порічки виготовляють продукти дієтичного дитячого харчування, соки, желе, джеми. Це зручно для довгострокового планування плантацій.

Зараз насадження порічок в Україні складають приблизно 7-8% від насаджень чорної смородини. Однак нині до порічки зростає зацікавленість професійних ягідників.

Переваги у вирощуванні порічки

Ця ягода має довгий термін експлуатації насаджень: 15 років за умови використання якісної агротехніки. Це в 1,5-2 рази більше, ніж термін експлуатації насаджень більш поширених культур (чорної смородини та малини).

Окрім цього, порічка більш посухо- та жаростійка, ніж чорна смородина. Ця культура характеризується високою продуктивність, адаптивністю до кліматичних умов, зимостійкістю, невибагливістю до ґрунтів та стійкістю до основних хвороб.

Усі ці переваги сприяли пожвавленню інтересу серед ягідників до промислового вирощування порічки.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf