Україні потрібно терміново розвивати переробну галузь та зменшувати експорт

В Україні ініціюють розвиток переробної галузі та скорочення експорту сировини. Про це повідомив Іван Чайківський, секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, член депутатської групи «За майбутнє». Його ініціативу підтримали та внесли на подальший розгляд. Це рішення повинно підтримати вітчизняну аграрну галузь.

Важливість переробки

На своїй сторінці у Facebook нардеп повідомив:

«Українці — вправні господарі. Завдяки невтомній праці наших аграріїв Україна кожного року за кордон експортує величезну кількість зерна найвищої якості. Але вивозиться воно туди у якості сировини. Якщо б ми експортували вже готову продукцію, це б суттєво поповнило державний бюджет. Саме тому в Україні повинна активно розвиватися галузь переробки».

Іван Чайківський виступив з ініціативою щодо переробки продукції агросектору саме на території нашої держави. Це допоможе підтримати вітчизняних виробників і, головне, перетворитися з «сировинної» країни на ту, що експортує товари із доданою вартістю.

Також секретар зазначив, що вітчизняні підприємці повинні мати можливість переробляти свою сировину вдома. Вони зможуть продати готовий товар дорожче і забезпечать додаткові робочі місця. Держава у такому разі отримуватиме додатковий дохід.

Зменшення залежності від імпорту

Іван Чайківський раніше говорив про важливість продовольчої безпеки країни. Так, основним завдання для нього є виробництво власного продукту та імпортозаміщення. Кількість імпортованих продуктів аграрного сектору може бути зменшена завдяки стимулюванню вітчизняного виробництва.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf