Що швидко виростити після карантину?

Деякі господарі не мають можливості зараз вирощувати городину, тому підбирають швидкозростаючі культури для посадки після карантину.

Ось 5 рослин, урожай яких ви зможете зібрати вже приблизно через місяць після посадки:

  • Редиска — 21 день

Редиска — овоч, ранні врожаї якого одними з перших з’являються у наших домівках навесні. Ці соковиті коренеплоди добре відомі всім. Бадилля в редиски також їстівне: його можна використовувати для приготування салатів та зеленого борщу.

Як сіяти: у відкритий ґрунт редиску можна сіяти з другої половини квітня, однак необхідно накривати, доки не мине загроза заморозків. Сходи обов’язково провітрюють. До того, як сіяти насіння в ґрунт, його потрібно прорости в теплому вологому місці (наприклад, у змоченій тканині чи серветці). Потім насіння закладають у вологу землю. Заглиблюють на 2–2,5 см, дотримуючись відстані 5 см.

Урожай можна збирати через 21 день після появи сходів.

Що швидко виростити після карантину? | MIZEZ

  • Шпинат — 30 днів

Шпинат відомий тим, що містить велику кількість корисних речовин. Це «зручна» для вирощування культура, яка добре переносить низькі температури. Шпинат можна сіяти у відкритий ґрунт уже в квітні. Насіння цієї рослини здатне проростати при 4°C. Оптимальною температурою для росту після появи сходів є 15°C, а дорослі рослини переносять навіть різке зниження температури до 6°C.

Як сіяти: шпинат підходить для вирощування безрозсадним способом. Сіяти цю культуру можна з квітня по серпень. Насіння спочатку замочують на 1–2 доби, а безпосередньо перед внесенням у ґрунт трохи підсушують. Оптимальна глибина — 2–3 см, відстань між рослинами — 10 см, між рядами — 30 см.

Урожай шпинату збирають у фазі 5–6 листків. Якщо перетримати, листя стає грубим і несмачним.

  • Паростки гороху — 20 днів

Паростки гороху дуже корисні та смачні, тому необов’язково чекати на формування зав’язей та дозрівання плодів.

Як сіяти: горох — доволі холодостійка культура. Його можна сіяти у відкритий ґрунт від третьої декади квітня, якщо сніг повністю зійшов та земля встигла трохи підсохнути. Перед посівом у ґрунт насіння гороху залишають у теплому вологу місці (наприклад, у змоченій марлі). Сіють горох на глибину 3–5 см, норма висіву — 80–130 насінин на 1 м²

Паростки можна використовувати в їжу через 20 днів після появи сходів.

  • Мізуна — 21 день

Це японська капуста. Поки що вона не дуже поширена серед українських фермерів, однак ця культура є багатою на вітаміни та доволі красивою.

Як сіяти: найпростіше — висівати у відкритий ґрунт наприкінці квітня чи на початку травня (залежить від кліматичних умов). Вносять насіння на глибину 1 см із дистанцією 10–15 см між рослинами в одному ряду та 30–35 см між рядами.

  • Татсой — 21 день

Ця швидкозростаюча культура є різновидом китайської листової капусти. Листя татсою можна вживати як свіжим у салатах, так і для приготування різноманітних рагу.

Як сіяти: технологія така ж, як і для мізуни. Татсой — доволі холодостійка культура, яку можна вносити в ґрунт за 2–3 тижні до остаточного зникнення загрози весняних заморозків. Молоде листя татсою можна збирати вже через 3 тижні після появи сходів.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf